Foto

Fresh tricolor din "portocale": Romania - Olanda 90-84

Debut cu dreptul pentru nationala de seniori a Romaniei in campania de calificare la Eurobasket 2013. In fata unei sali pline de suporteri inimosi, la Sibiu, tricolorii au inceput fulminant partida cu reprezentativa Olandei, desprinzandu-se repede pe tabela: 7-0. Batavii si-au revenit insa repede din "pumni" si au inceput cursa de recuperare a punctelor, iar finalul primul sfert a consemnat o diferenta minima pe tabela, 28-27, datorata cosului de la mare distanta, reusit in ultima secunda de De Jong. Inceputul sfertului al doilea a fost dezastruos pentru elevii lui Mladen Ostojic, oaspetii desprinzandu-se pe tabela, dupa doar trei minute: 35-28. A fost randul romanilor sa arate ca formeaza o adevarata echipa, luptandu-se pentru fiecare minge si reusind egalarea la 45 inaintea pauzei. Odata cu sfertul al treilea, Romania s-a instalat din nou la conducere, pe care nu a mai cedat-o pana la final, in ciuda ripostei solide a olandezilor care s-au mai apropiat de cateva ori amenintator pe tabela. Scor final 90-84, iar Romania se gandeste acum cu optimism la deplasarea de la Tbilisi, acolo unde va da piept sambata, de la ora 18:00, cu Georgia.

Marcatorii echipei Romaniei:

Andrei Mandache 19p (2x3)
Vlad Moldoveanu 16p, 9 pase decisive
Mihai Silvasan 14p (3x3)
Ionut Dragusin 14p, 7 recuperari
Mihai Paul 12p (1x3)
Titus Nicoara 10p, 7 recuperari
Daniel Popescu 3p
Laszlo Lazar 2p




Declaratii dupa meci:

Mladen Ostojic (antrenor Romania)
: "A fost un meci dificil, Olanda are 5-6 jucatori extrem de inteligenti si valorosi. Important este ca noi am jucat mai bine decat adversarii nostri, ca am reusit sa inscriem 90 de puncte (in conditiile in care, in meciurile de pregatire, nu am reusit sa inscriem cu mult peste 70) si, mai mult decat atat, ca aceste 90 de puncte au fost inscrise de numerosi jucatori. M-a bucurat ca si jucatorii care au venit de pe banca s-au ridicat la nivelul titularilor. E un rezultat bun pentru noi, in debutul calificarilor, un rezultat bun pentru increderea noastra in perspectiva urmatoarelor meciuri. Nu in ultimul rand vreau sa multumesc fanilor din Sibiu, care ne-au sustinut neincetat si ne-au ajutat sa ne impunem."

Jan Willem Jansen (antrenor Olanda)
: "Am inceput foarte slab primul si al treilea sfert. Mai mult, in sfertul 4, cel decisiv, am pierdut multe mingi si nu am putut tine pasul cu Romania, care a prestat un joc de mare intensitate. Am avut, pe parcursul jocului, numeroase momente cand puteam sa ne desprindem decisiv pe tabela, insa nu am reusit sa valorificam acele momente si am scapat jocul din maini. Ne doream un start pozitiv in aceasta campanie, stiam totul despre echipa Romaniei. Nu ne-au surprins cu nimic, insa noi am jucat slab. Suntem dezamagiti"

Parteneri